Volg ons:

Zwembad

Zwemmen kan mensen helpen een leven lang in beweging te blijven. In Borne is het mogelijk om recreatief te zwemmen, doelgroeplessen te volgen, een zwemdiploma te halen, baantjes te trekken of de zwemsport cq wedstrijdsport te beoefenen. Het zwembad beschikt over een peuterbassin, wedstrijdbad, recreatiebad, glijbaan, ligweide en stoomcabine.

Het zwembad in Borne is ruim twintig jaar oud en heeft een update nodig. Samen met de manager van het zwembad, exploitant Laco, zwemvereniging Watersport Twente en ingenieursbedrijf Tauw, is gekeken naar het gebruik van het zwembad, welke vervangingsinvesteringen noodzakelijk zijn en welke wensen en behoeften er leven.

Hieruit is naar voren gekomen dat de was- en kleedgelegenheden niet meer functioneel zijn en bouwkundige gebreken vertonen. Daarom gaan we deze vernieuwen en optimaler inrichten. Daarnaast wordt het onderhoud aan de technische installaties welke al op de planning stond, tegelijk meegenomen bij de renovatie van het zwembad.

In december 2018 heeft de raad een krediet van €  2.275.000,-  beschikbaar gesteld voor de renovatie van was- en kleedgelegenheden, onderhoud technische installaties, aanpassingen peuter en kleuterbad en verduurzamingsmaatregelen in de schil van het zwembad. De werkzaamheden zijn inmiddels gestart en worden naar verwachting eind 2020 afgerond.

Vragen?

Wilt u meer informatie over ‘t Wooldrik of bent u geïnteresseerd in sponsoring.

info@bornesport.nl