Volg ons:

Sportruimtes

Borne is een actieve gemeente waar op veel niveaus gesport wordt. Borne kent sporters die een Olympische medaille hebben gehaald, deelnemen een EK’s en WK’s, verenigingen die op het landelijke Eredivisie niveau spelen en veel inwoners die gebruik maken van de vele vormen van breedtesport die Borne te bieden heeft.

De werkgroep van het sporthallencomplex is een diverse groep, bestaande uit vertegenwoordigers van de binnensport, dans- en vechtsporters en in de loop van de tijd ook denksporters en andere belanghebbenden.

Bijzonder binnen deze werkgroep is hoe de verenigingen elkaar hebben leren kennen en er diverse samenwerkingsverbanden uit zijn ontstaan. Het uitgangspunt van de ambitie van de  werkgroep is multifunctionaliteit. Sport om sport, maar ook sport als middel om verbindingen, ontmoetingen en participatie te vergroten, mensen letterlijk en figuurlijk in beweging krijgen. Het masterplan is dan ook tot stand gekomen vanuit een relatieschema, een weergave van de gewenste functionaliteiten in het sportcomplex.

Sporthal 2, inclusief vier kleedkamers, gebouwd in 1997, behoeft nauwelijks aanpassingen. Sporthal  1 en het gymlokaal zijn vijfenveertig jaar oud niet meer toekomstbestending, ondanks goed onderhoud. Knelpunten zijn o.a. de smalle en kleine entree, de gedateerde kleedkamers, het doolhof van gangen rondom de kleedkamers van hal 1, de lage plafonds en hekken/tralies geven geen uitnodigende indruk. De akoestiek in beide zalen voldoet niet en aanpassingen zijn beperkt mogelijk. De dak-belasting van sporthal 1 zit op het maximum, bij ernstige sneeuwval moet vanwege de veiligheid de hal ontruimd worden. Het plaatsen van zonnepanelen is vanwege de dak-belasting niet mogelijk. De gevelbeplating  aan de buitenkant van hal 1 en het hekwerk  geven een onaantrekkelijk en niet uitnodigend  beeld van de accommodatie.

De eerste sporthal biedt mogelijkheid tot sporten op hoog niveau, met de mogelijkheid gebruik te maken van een krachthonk, een medische ruimte en voldoende tribune capaciteit. De tweede sporthal is bestaand en de derde sporthal wordt ingericht voor het bewegingsonderwijs met twee flexibele tussenwanden. Deze hal kan buiten onderwijstijden gebruikt worden door de sportverenigingen. Kleedkamers liggen tussen beide hallen in, zodat deze zo flexibel mogelijk kunnen worden ingezet. Op de verdieping komt een dans- en een vechtsportruimte, die tevens gebruikt kan worden als extra speelruimte voor het onderwijs.

Vragen?

Wilt u meer informatie over ‘t Wooldrik of bent u geïnteresseerd in sponsoring.

info@bornesport.nl