Volg ons:

Multifunctioneel Beweegpark

De ambitie van ’t Wooldrik is een verbindende plek zijn, waar verenigingen samenwerken, waar mensen elkaar kunnen ontmoeten, participeren, sporten en bewegen, van jong tot oud. De opzet van het Multifunctioneel Beweegpark sluit hierbij naadloos aan en levert een bijdrage om die ambitie waar te maken. Kenmerkend voor het beweegpark is dat bewegen, sporten, natuureducatie, recreatie en vrije tijd samenkomen. Het park is een belevingspark, dat inwoners jong en oud, valide en minder valide mensen, (niet) verenigings-gebonden en individuele sporters de gelegenheid geeft om in beweging te komen. Het streven is bovendien om het park duurzaam aan te leggen en ook bij het gebruik de duurzaamheid te waarborgen.

De parkfaciliteiten voor alle inwoners worden nog verder uitgewerkt. Denk bijvoorbeeld aan een trimbaan met beweegtoestellen, een skatepark, een fietscrossbaan, tafeltennistafel en een natuurlijke (water) speeltuin. Ook wordt onderzocht welke mogelijkheden voor subsidies en fondsen er zijn voor de aanleg van het park. De werkgroep en de groep van Borne Werkt zullen in het kader van zelfwerkzaamheid een bijdrage leveren in aanleg en onderhoud.

De beoogde grond is van Stichting Twickel. Een afgevaardigde van de werkgroep MF beweegpark heeft de plannen aan Twickel voorgelegd en om eventuele wensen en behoeften van Stichting Twickel mee te nemen in het plan. Uitgangspunten zijn bijvoorbeeld het terugbrengen van de oorspronkelijke vegetatie, geen gebouwen op het park en de aanleg zo duurzaam mogelijk te realiseren.

Vragen?

Wilt u meer informatie over ‘t Wooldrik of bent u geïnteresseerd in sponsoring.

info@bornesport.nl